מאמר דעה- בדיקה
נכתב על ידי
לימור שלח ניהול
רשומה מהתחום:
נכתב בתאריך:
4/3/2019

קיווי, אפרסמון או בננה: הבריאות שבפירות החורף
הפירות שנפוצים בחנויות הישראליות בעונת החורף הם טעימים ומגוונים, ולכל פרי יש את היתרונות התזונתיים שלו. מה מכילים האגס, הקיווי, האנונה, הבננה והאפרסמון, ולמה כדאי לנו לערבב את כולם לסלט פירות טעים וצבעוני?הדיאטנית טופז דרזנר מסבירה

לכל עונה יש את הפירות האופיינים לה, ולכל פרי יש יתרון תזונתי ובריאותי ייחודי. זאת הסיבה שמומחים רבים ממליצים לגוון באכילת פירות במגוון צבעים - שילוב הצבעים תורם למגוון רחב יותר של יתרונות תזונתיים.

 

הפירות שמאפיינים את החורף הישראלי הם אגס, אפרסמון, אנונה, בננה, גויאבה, פסיפלורה, קיווי, תפוח, תות שדה ופירות הדר. כל הפירות ברשימה הזו עשירים בוויטמין C ובמגוון ויטמיני B. בנוסף על כך, כל אחד מצבעי הפירות הוא ביטוי של משפחה מיוחדת של נוגדי חמצון (ראו טבלה מטה), וכל הפירות עשירים בסיבים תזונתיים ובמינרלים כמו אשלגן, מגנזיום, סידן וברזל. כל העושר התזונתי הזה תורם לבריאות הגוף, מחזק את מערכת החיסון, מונע מחלות ומשפר את תפקוד מערכת העיכול.